Så rengör du gasolgrillen på rätt sätt

Så rengör du gasolgrillen på rätt sätt – från galler till fettbricka

Du kan också ta en titt på kocken Matt i Beyond the Flame with Robin Chang.

Innan vi kör igång måste vi använda lite sunt förnuft ...

SE TILL ATT DU KOPPLAR FRÅN GASBEHÅLLAREN INNAN DU FÖRSÖKER RENGÖRA GASOLGRILLEN. Grillen som används i videon ovan är inte en gasolgrill. Det är en kolgrill – Nexgrill Cart-Style Charcoal Grill.

Rengör grillytorna medan järnet är varmt

En av de bästa tidpunkterna för att rengöra grillen är medan den fortfarande är varm. Det är mycket lättare att skrubba bort eventuellt kvarvarande fett eller mat från grillens ytor medan de fortfarande är varma efter matlagningen. Om du väntar tilla grillen svalnar fastnar matresterna lättare på grillytorna.

Med en grillborste blir gallren rena snabbt

Till skillnad från gjutjärn är inte grillytan på din Nexgrill avsedd för att hjälpa till att stänga in smaken i köttet, så det finns ingen anledning att lämna kvar oljiga grillytor över natten.

nexgrill grill brush cleaning a grill

Skrubba av grillytorna försiktigt med den praktiska grillborsten. Matrester kan i regel tas bort utan någon större ansträngning. Om du doppar grillborsten i en skål med vatten innan du skrubbar bildas ånga som underlättar rengöringsprocessen. Doppa ofta och se till att använda en grillvante så att du skyddar handen från värme och ånga.

RENGÖRING AV ROSTFRITT STÅL PÅ GASOLGRILLEN

När det gäller rengöring av delar av rostfritt stål rekommenderar vi att du börjar med den mildaste rengöringen. Det finns många olika rengöringsmedel för rostfritt stål i butikerna som hjälper dig att få bort fettrester.

Om du tittar noga på ytorna av rostfritt stål ser du att ytan är borstad. Se till att skrubba i samma riktning som den borstade ytans linjer för att undvika repor.

close up of nexgrill stainless steel hood

Små stänk av fett kan ansamlas på ytorna av rostfritt stål och med tiden kan de härdas så att de ser ut som rost. Om du vill ta bort de här prickarna rekommenderar vi att du använder en mild skursvamp tillsammans med ett rengöringsmedel för rostfritt stål. Se till att skrubba i den borstade ytans riktning så att du inte repar ytan.

RENGÖRING AV GASOLGRILLENS GRILLBRÄNNARE

Då och då vill man kanske rengöra brännarna på sin Nexgrill, hur ofta beror på hur ofta man grillar. Med tiden kan fett och matrester täppa till brännarna, och även mindre tilltäppningar utgör en risk eftersom de kan orsaka brand.

Vi upprepar en viktig sak: INNAN DU TAR BORT BRÄNNAREN FÖR RENGÖRING MÅSTE DU KOMMA IHÅG ATT KOPPLA FRÅN GASBEHÅLLAREN. SE OCKSÅ TILL ATT DEN ÖVRE DELEN AV BRÄNNAREN HAR SVALNAT INNAN DU TAR BORT DEN.

knobs on a nexgrill turned off

Du tar bort brännaren på din Nexgrill-gasolgrill genom att ta bort skruvarna och klämman som håller den på plats. Lägg undan skruvarna och klämman och lyft ur brännaren från grillen.

Rengör brännarens utsida med såpvatten och en stålborste. Ta bort envisa matrester med en metallskrapa. Rensa eventuella igensatta hål med ett uträtat gem. (Använd aldrig en tandpetare av trä eftersom den kan gå av och fastna i hålet, vilket täpper till det.)

Obs! Om insekter eller annat blockerar gasflödet i brännaren kan du försöka blåsa igenom brännaren med tryckluft. Om det fortfarande finns tilltäppningar kvar kan du kontakta vår kundtjänst innan du försöker använda grillen igen. USA 1-800-913-8999

När den rena brännaren har torkat ska du försiktigt sätta tillbaka den på rätt sätt. Det är viktigt att brännaren är centrerad över gasflödets öppning. Försök inte att tända grillen om brännaren inte sitter korrekt över gasflödets öppning.

Till sist sätter du fast gasbrännaren med skruvarna och klämman igen – och voilà! Brännaren är rengjord.

SMÅ STÄNK AV FETT KAN ANSAMLAS PÅ YTORNA AV ROSTFRITT STÅL OCH MED TIDEN KAN DE HÄRDAS SÅ ATT DE SER UT SOM ROST.


RENGÖRA GASOLGRILLENS FETTUPPSAMLARE

Fettuppsamlaren i din Nexgrill ska tömmas och torkas av regelbundet och tvättas med ett milt rengöringsmedel och varmt vatten. Vi vet alla hur smutsigt det kan bli vid grillning. Undvik att överflödigt fett ansamlas och rinner över kanten på fettuppsamlaren.

Proffstips: Lägg en liten mängd sand i botten på fettuppsamlaren som absorberar fettet.

Din Nexgrill är din bästa matlagningskompis utomhus. Du har sparat ihop till den, tillagat fantastiska måltider på den och därför bör du också ta hand om den på bästa sätt. Om du följer våra tips om rengöring av gasolgrillen bibehålls bästa möjliga kvalitet och effektivitet.

Hallå där! Visste du att varje del som ingår i din Nexgrill har minst 1 års garanti? Och många av våra gasolgrillar har 5 års garanti för huvudbrännarna. Därför är det viktigt att du sparar kvittot. Då kan vår trevliga kundtjänstpersonal hjälpa dig om du behöver göra anspråk på garantin, och du kan fortsätta använda din Nexgrill i många år.

Ring till oss. Eller skicka ett mejl. Vi hjälper dig om du har frågor om din Nexgrill.