Fisk och skaldjur Grillad hummer Aguachile

Recept - Nr. 1
  • FÖRBEREDELSE
    4 timmar 30 minuter.
  • TILLAGNINGSTID
    10 minuter.
  • PORTIONER
    4
  • SVÅRIGHETSGRAD
    Svårt

Historien bakom receptet

Fyra färska hummerstjärtar och envetet begär

Jag tänkte fortfarande på smakerna från Menemsha i Massachusetts när jag kom hem en sen måndagskväll. Jag öppnade frysen för att se om det fanns något jag kunde använda för att försöka efterlikna smaken. Malen högrev. Nej. Kycklingvingar. Nej. Fryst broccoli. Nej…. Jag stod där och stirrade på alla ingredienser som jag hade tröttnat på. Jag stängde frysdörren och gick raka vägen till en liten asiatisk matbutik i närheten som jag tänkt besöka i flera månader. Jag kom hem med två påsar färskvaror, mer hummer än en person kan trycka i sig och jag hade fortfarande smaken av havet i tankarna.

Om du är trött på äta samma mat om och om igen ska du prova det här receptet på grillad hummer Aguachile, så får vänner och familj något de inte kommer att glömma i första taget.

Från Beyond the Flame med Robin Chang.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1,8 kilo hummer (eller andra skaldjur)
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 msk koshersalt
  • 2,25 dl kokosvatten
  • 2 finhackade thaichilifrukter
  • 3 msk palmsocker (kan ersättas med farinsocker)
  • 2,25 dl limejuice
  • 1 guajillo-chili, torkad
  • 2,25 dl körsbärstomater, delade
  • 1 msk strimlad thaibasilika
  • 1 msk strimlad mynta
  • 1 msk grovhackad koriander
  • 2 dl lika delar thaibasilika, mynta och koriander
  • 0,5 dl rödlök, tunt strimlad
  • 0,5 dl gurka, tunt skivad

FÖRBEREDELSE


  • Dela en hummer i två halvor och pensla med kokosolja och smaksätt med 1 msk koshersalt.

Tillagningsanvisningar


  1. 1

    Placera humrarnas snittytor nedåt på den hetaste delen av grillen och grilla dem i cirka 3 minuter. Vänd och grilla i ytterligare 3 minuter. Grilla tills innertemperaturen når 60 °C.

  2. 2

    Ta bort hummern från grillen och låt svalna. När den är svalare tar du bort hummerköttet från skalet och skär köttet i mindre bitar. Ställ åt sidan och göra aguachile-såsen.

  3. 3

    Rosta guajillo-chilin i en stekpanna på grillen tills den börjar dofta och blir spröd. Ta bort stjälken och fröna från chilin.

  4. 4

    Blanda rostad chili, kokosvatten, thaichili, palmsocker, resterande koshersalt (1 msk) och limejuice. Blanda till en jämn sås.

  5. 5

    Häll aguachile-såsen i en skål och blanda den med hummerköttet. Ställ i kylskåp i minst 4 timmar.

  6. 6

    Innan serveringen tillsätter du övriga ingredienser utom de färska örterna och rör om.

  7. 7

    Servera i 4 separata skålar och garnera med återstående färska örter.

Recept - Nr. 1
Försök att para det med dessa andra recept