Kyckling Kyckling med lönnsirapssmör

Recept - Nr. 3
  • FÖRBEREDELSE
    15 minuter.
  • TILLAGNINGSTID
    45 MINUTER
  • PORTIONER
    4
  • SVÅRIGHETSGRAD
    Måttlig

Historien bakom receptet

Fem nätter i Nova Scotia

Jag var i Kanada med några vänner och fiskade shad på Annapolis-floden. I fyra nätter på rad åt vi färskfångad fisk kring lägerelden och plockade bort benen så gott vi kunde. Få saker smakar så gott som nyfångad fisk, men den femte dagen hoppades våra smaklökar på något nytt. Så vi packade ihop och begav oss av i hopp om att hitta lite mat med lite mer kanadensiska smaker. Vi hade aldrig trott att den bästa måltiden på vår fisketur skulle innehålla kyckling.

Den var aromatisk, en aning söt och och väldigt annorlunda. Vattna smaklökarna med det här receptet på kyckling med lönnsirapssmör.

Från Beyond the Flame med Maddie Brenneman.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 hel kyckling, avtorkad och tillplattad som en fjäril
  • 110 gram osaltat smör
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 msk salt
  • 1 msk peppar
  • 1 citron

FÖRBEREDELSE


  • Forma den hela kycklingen som en fjäril
    • Placera kycklingen på en skärbräda.
    • Börja vid svanskotan och klipp upp kycklingen med en grillsax från Nexgrill längs ryggraden hela vägen upp till halsen. Ta sedan bort ryggraden helt så att kycklingen ligger plant.
    • När du tagit bort ryggraden öppnar du kycklingen med skinnsidan uppåt och plattar ut den så mycket som möjligt. Tryck ned handflatorna ordentligt på bröstet för att platta till kycklingen ännu mer. Om du hör ett krasande ljud gör du rätt.
    • Stoppa in vingspetsarna bakom bröstet så att de inte bränns under grillningen.
    • Nu är kycklingen redo för grillen.
  • Skär citronen i klyftor och pressa saften över kycklingen.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar.
  • Smält smöret och blanda det med lönnsirap i en medelstor kastrull.
  • Tillsätt rosmarin i såsen.

Tillagningsanvisningar


  1. 1

    Värm grillen till medelvärme.

  2. 2

    Lägg kycklingen på grillen med skinnsidan nedåt och grilla den långsamt tills fettet smälter och skinnet blir gyllenbrunt och krispigt. Det tar ca 15 minuter.

  3. 3

    Vänd på kycklingen, stäng locket och fortsätt grilla tills kycklingen är genomstekt. Det tar ca 20 minuter.

  4. 4

    Pensla kycklingen generöst med lönnsirapssmör.

  5. 5

    Låt kycklingen vara kvar på grillen i ytterligare 10 minuter, eller tills såsen börjar karamelliseras.

  6. 6

    Ta bort kycklingen från grillen och låt den vila i 10 minuter innan du skär upp den.

Recept - Nr. 3
Försök att para det med dessa andra recept