Fisk och skaldjur Sallad med grillad öring

Recept - Nr. 4
  • FÖRBEREDELSE
    25 minuter.
  • TILLAGNINGSTID
    15 minuter.
  • PORTIONER
    4
  • SVÅRIGHETSGRAD
    Måttlig

Historien bakom receptet

På jakt efter känslan av att smaka något gott för första gången

Det var kallt den där första dagen när jag var nere vid floden helt själv. Jag fick inte ett endaste litet napp och jag var redo att återvända hem med en tom kylväska. Men innan jag gav upp tog jag en paus och tog in platsen där jag befann mig, helt ensam, omgiven av Klippiga bergens mörkgröna skogar och snötäckta toppar. Trots att jag inte hade fått någon fisk spred sig ett stort leende i mitt ansikte när jag betraktade det storslagna landskapet. Och jag lovar, det var exakt då jag kände att det var något som nappade på linan.

Oavsett om din fisk är alldeles nyfiskad eller kommer från butiken är det här receptet på sallad med grillad öring helt fantastiskt gott – en lättare rätt som du kan sätta din egen prägel på. Från Beyond the Flame med Maddie Brenneman

Ingredienser

Ingredienser

  • öring

  • 2 filéer, en hel fisk
  • 1 citron
  • 2 kvistar rosmarin
  • salt och peppar


  • sallat

  • 1 liter salladsblad, t.ex. rucola, romansallat, machesallat eller babyspenat
  • 2 dl blandade örter, t.ex. persilja, basilika, oregano, gräslök eller koriander
  • 1 dl solrosskott
  • 1 dl minitomater


  • dressing

  • 1 dl kallpressad olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk socker
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk dragon

FÖRBEREDELSE


    Öring
  • Krydda öringen med salt och peppar.
  • Skiva citronen.
  • Toppa fisken med citron och rosmarin.
  • Sallad
  • Fyll diskhon med kallt vatten.
  • Lägg i salladsbladen och tvätta dem försiktigt tills all smuts faller till botten.
  • Slunga bladen i en salladsslunga tills de är torra.
  • Lägg salladsbladen i en större skål och tillsätt tomater och solrosskott.
  • Dressing
  • Hacka lök.
  • Finhacka vitlök.
  • Blanda olivolja, balsamvinäger, vitlök, socker, senap, och dragon.

Tillagningsanvisningar


  1. 1

    Grilla öringen över hög, direkt värme för att förhindra att filéerna fastnar.

  2. 2

    Den totala grilltiden är 8 minuter vid en tjocklek på 2,5 cm och den ökar ju tjockare filén är. Grilla den första sidan något längre än den andra.

  3. 3

    Låt fisken svalna i 10 minuter när du är klar.

  4. 4

    Dra isär filéerna med en gaffel.

  5. 5

    Lägg i den grillade fisken i salladsskålen.

  6. 6

    Toppa salladen med dressing och servera.

Recept - Nr. 4
Försök att para det med dessa andra recept