Fläskkött Grillade fläskkotletter med grillat äpple och jalapeño
Recept - Nr. 16
-
FÖRBEREDELSE
2 timmar
-
TILLAGNINGSTID
30 min.
-
PORTIONER
4
-
SVÅRIGHETSGRAD
Svårt
Historien bakom receptet
Mamma gillade aldrig kryddstark mat
Det stoppade inte pappa från att erbjuda henne smakbitar från sin egen tallrik, men hon gillade helt enkelt inte stark mat. Det enda undantaget hon gjorde var när hon skapade det här receptet. Det var något som helt enkelt gav balans här.
I det här fläskkotlettsreceptet kombineras Granny Smith-äpplets sötsyrliga smak med en subtil kick av jalapeñopeppar. Det passar bra året runt, men smakar extra gott på hösten när det är högsäsong för äpplen. Gillar du inte stark mat? Kom igen. Det här kommer du att älska.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kilo fläskkotlett
- 3 msk färsk rosmarin
- Salt och peppar
- 3 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1,2 dl rödlök
- 3 jalapeñofrukter
- 1 Granny Smith-äpple
FÖRBEREDELSE
- Pensla kotletterna med olivolja, rosmarin, salt och peppar.
- Ställ in köttet i kylen och låt det ligga i marinaden i 2 timmar.
Tillagningsanvisningar
-
1
Grilla hela äpplet och jalapeñofrukterna över indirekt värme.
-
2
Tärna sedan äpplet och pepparfrukterna.
-
3
Blanda i hackad lök och pressad vitlök. Resultatet blir en chutney.
-
4
Bryn de marinerade fläskkotletterna på hög, direkt värme.
-
5
Flytta kotletterna till medellåg indirekt värme och grilla dem tills en digitaltermometer som stuckits in i den tjockaste kotletten visar 135 grader.
-
6
Låt kotletterna vila i 10 minuter.
-
7
Toppa kotletterna med chutney och njut.
Recept - Nr. 16
-
Kamben med espresso och grillad persika
Receptet - Nr. 14
-
Nötkött Triangelstek med svamp och merlot
Receptet - Nr. 15
-
Vegetariskt Flatbread-pizza med grillad svamp, tomater och ost
Receptet - Nr. 12