Kamben med espresso och grillad persika

Recept - Nr. 14
  • FÖRBEREDELSE
    10 min.
  • TILLAGNINGSTID
    Minst 90 minuter.
  • PORTIONER
    2–3
  • SVÅRIGHETSGRAD
    Måttlig

Historien bakom receptet

Ett sött välkomnande i söder

Strax utanför Macon stannade vi till vid ett BBQ-tält längs vägen. Det var olidligt varmt men det struntade vi i. Några personer plockade persikor från träd i närheten, grillade dem och mosade dem till en kryddig, söt och klibbig sås som fick mig att se grillade ben i ett helt nytt ljus.

Som du antagligen kan gissa är det här inte vilka kamben som helst. I det här receptet använder vi några annorlunda ingredienser och gör en ny fräsch variant av en gammal grillfavorit. Och du behöver inte vara skeptisk – vi har helt enkelt gjort det goda ännu godare.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 rack kamben
  • 2 mogna persikor
  • 2 koppar malen espresso
  • 3 msk honung
  • 1 flaska BBQ-sås

FÖRBEREDELSE


  • Blanda barbecuesås, espresso och honung i en stor skål.

Tillagningsanvisningar


  1. 1

    Grilla persikorna på indirekt värme tills de är mjuka.

  2. 2

    Ta bort persikokärnorna och mosa fruktköttet. Tillsätt det sedan i skålen med BBQ-såsen.

  3. 3

    Grilla kambenen på indirekt värme (150 grader) i minst 90 minuter, och låt dem bli sotiga efter eget tycke.

  4. 4

    Ta bort kambenen och låt dem vila i 5 minuter.

  5. 5

    Pensla kambenen med BBQ-sås med espresso och grillad persika.

  6. 6

    Lägg upp på tallrik, servera och njut!

Recept - Nr. 14
Försök att para det med dessa andra recept