Kamben med espresso och grillad persika
Recept - Nr. 14
-
FÖRBEREDELSE
10 min.
-
TILLAGNINGSTID
Minst 90 minuter.
-
PORTIONER
2–3
-
SVÅRIGHETSGRAD
Måttlig
Historien bakom receptet
Ett sött välkomnande i söder
Strax utanför Macon stannade vi till vid ett BBQ-tält längs vägen. Det var olidligt varmt men det struntade vi i. Några personer plockade persikor från träd i närheten, grillade dem och mosade dem till en kryddig, söt och klibbig sås som fick mig att se grillade ben i ett helt nytt ljus.
Som du antagligen kan gissa är det här inte vilka kamben som helst. I det här receptet använder vi några annorlunda ingredienser och gör en ny fräsch variant av en gammal grillfavorit. Och du behöver inte vara skeptisk – vi har helt enkelt gjort det goda ännu godare.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 rack kamben
- 2 mogna persikor
- 2 koppar malen espresso
- 3 msk honung
- 1 flaska BBQ-sås
FÖRBEREDELSE
- Blanda barbecuesås, espresso och honung i en stor skål.
Tillagningsanvisningar
-
1
Grilla persikorna på indirekt värme tills de är mjuka.
-
2
Ta bort persikokärnorna och mosa fruktköttet. Tillsätt det sedan i skålen med BBQ-såsen.
-
3
Grilla kambenen på indirekt värme (150 grader) i minst 90 minuter, och låt dem bli sotiga efter eget tycke.
-
4
Ta bort kambenen och låt dem vila i 5 minuter.
-
5
Pensla kambenen med BBQ-sås med espresso och grillad persika.
-
6
Lägg upp på tallrik, servera och njut!
Recept - Nr. 14
-
Nötkött Triangelstek med svamp och merlot
Receptet - Nr. 15
-
Efterrätt Kaka med grillade jordgubbar
Receptet - Nr. 11