Vegetariskt Änglahårspasta med rostad fänkål, krispig vitlök och schalottenlök
Recept - Nr. 10
-
FÖRBEREDELSE
20 min.
-
TILLAGNINGSTID
20 min.
-
PORTIONER
4
-
SVÅRIGHETSGRAD
Enkelt
Grillrecept
Vi var så petiga med maten
Under min uppväxt samlades släkten ofta för att äta middag tillsammans, och jag kommer ihåg hur svårt det var för mina föräldrar och deras syskon att hitta recept som alla gillade. En kväll meddelade mormor stolt att hon hade lagat ”änglahår med rostad fänkål, krispig vitlök och schalottenlök”. Omedelbart började en av mina yngre kusiner att storgråta och vrålade ”hur kunde du klippa av håret på en ängel?” Stackars mormor som trodde att hon äntligen hade lagat något som skulle göra alla nöjda...
Men tro mig – det här receptet är verkligen gudagott. Tack vare en magrare parmesanost är den här rätten supergod utan att vara så mäktig att du inte kan röra dig.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 förpackning capelli di angelo-pasta
- 2,25 dl olivolja
- 1 fänkål
- 3 vitlöksklyftor
- 2 dl schalottenlök
- 3 msk. parmesanost
FÖRBEREDELSE
- Finhacka vitlök och schalottenlök.
- Koka upp 1,4 liter vatten.
- Skär fänkålen i skivor.
Tillagningsanvisningar
-
1
Grilla fänkålen.
-
2
Värm olivoljan på medellåg värme. Lägg schalottenlök och vitlök i en kastrull och låt dem bli långsamt krispiga.
-
3
Lägg schalottenlöken och vitlöken på hushållspapper på en tallrik så att oljan sugs upp.
-
4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
-
5
Lägg den kokta pastan i en stor skål och häll över den olivolja som användes till löken och vitlöken och rör runt.
-
6
Tillsätt fänkål, vitlök, schalottenlök och parmesanost samt olivolja efter smak.
-
7
Blanda fänkål, vitlök och schalottenlök med den kokta änglahårspastan. Toppa med riven parmesan och olivolja.
Recept - Nr. 10
-
Fisk och skaldjur Grillad mexikansk räkcocktail
Receptet - Nr. 9
-
Fisk och skaldjur Ahi-burgare
Receptet - Nr. 8
-
Efterrätt Bärgalett
Receptet - Nr. 6