Efterrätt Bärgalett
Recept - Nr. 6
-
FÖRBEREDELSE
20 min.
-
TILLAGNINGSTID
25 min.
-
PORTIONER
4
-
SVÅRIGHETSGRAD
Måttlig
Historien bakom receptet
Tagen på bar gärning
Min man är ett riktigt hälsofreak. Han håller alltid på med någon diet och något speciellt träningsprogram. Och jag måste erkänna att han är duktig. Det är därför jag alltid gärna berättar om när jag kom på honom med att glufsa i sig min berömda bärgalett kl 3 på morgonen (medan han egentligen höll på med en juicedetox). Till hans försvar är det ju ett fantastiskt recept.
I det här receptet förvandlas mina tre favoritbär till en underbart söt och god efterrätt. Så god att den även uppskattas av personer som inte är så förtjusta i socker.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 dl frysta blåbär
- 1 dl färska hallon
- 1 dl färska jordgubbar
- 3 dl socker
- 4 msk citronsaft
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 paket smördeg
FÖRBEREDELSE
- Kavla ut smördegen på lätt mjölad yta till en cirkel med en diameter på ca 30–35 cm.
- Lägg degen på din Nexgrill-pizzasten.
- Blanda bär, socker och citronsaft i en kastrull och låt det småkoka i 15 minuter på låg värme.
- Rör i majsstärkelse och stäng av värmen.
- Skeda upp fyllningen och sprid ut den på degen och lämna kvar en kant på ca 5 cm runt om.
- Vik upp kanten och tryck den inåt över fyllningen så att degen bildar en låg skål.
Tillagningsanvisningar
-
1
Värm grillen till 220 grader.
-
2
Placera galetten på grillen och grädda tills bärfyllningen bubblar och skalet är gyllenbrunt, ca 25 minuter.
-
3
Flytta över bärgaletten till ett galler och låt den svalna något.
-
4
Skär upp i bitar och servera.
Recept - Nr. 6
-
Tillbehör Grillad potatissallad
Receptet - Nr. 5
-
Fisk och skaldjur Sallad med grillad öring
Receptet - Nr. 4
-
Fisk och skaldjur Grillad hummer Aguachile
Receptet - Nr. 1