• FÖRBEREDELSE
  5 min.
 • TILLAGNINGSTID
  12 min.
 • PORTIONER
  1
 • SVÅRIGHETSGRAD
  Enkelt

Historien bakom receptet

Tack och lov för bortskämda småsyrror

Min familj brukade ta en färja som tog oss längst ut i havsbandet utanför North Carolina. Vi åt alltid på en mysig liten uteservering där min lillasyster alltid beställde deras ahi-burgare. Jag minns att jag tyckte att det var så konstigt att hon valde just den,eftersom hon var så petig med maten. Men den där burgaren åt hon alltid upp till sista smulan. Det var inte förrän många år senare när jag försökte återskapa receptet som jag förstod varför.

Missförstå mig rätt. Hamburgare är alltid gott, men det här receptet kan man göra med gott samvete. Här har du ett lättare (och nyttigare) alternativ.

Ingredienser

Ingredienser

 • 220 gram Ahi (gulfenad tonfisk)
 • 2,25 dl majonnäs
 • 2 msk kapris
 • 3 msk citronsaft
 • 3 msk dill
 • hamburgerbröd
 • 2,25 dl ärtskott

FÖRBEREDELSE


 • Blanda citronsaft, kapris, dill och majonnäs i en skål.

Tillagningsanvisningar


 1. 1

  Värm grillen till 200 grader.

 2. 2

  Grilla tonfisken i 4 minuter på varje sida.

 3. 3

  Fördela blandningen på båda brödytorna.

 4. 4

  Lägg tonfisken på brödet.

 5. 5

  Toppa med ärtskott och pressad citronsaft.

 6. 6

  Lägg upp på en tallrik och njut!

Recept - Nr. 8
Försök att para det med dessa andra recept