Efterrätt Kaka med grillade jordgubbar

Recept - Nr. 11
  • FÖRBEREDELSE
    10 min.
  • TILLAGNINGSTID
    16 min.
  • PORTIONER
    4
  • SVÅRIGHETSGRAD
    Måttlig

Historien bakom receptet

Jag var sen till en receptbytarkväll

Jag var lite stressad så jag kom inte ihåg att jag skulle dit förrän samma dag. Eftersom jag inte hade tid att noggrant välja ut ett recept tog jag bara det första jag hittade i köket och skyndade mig hemifrån. Dock hade jag tur och fick Gretchens recept på en efterrätt med grillade jordgubbar. (Men jag tyckte synd om Gretchen, eftersom jag själv bara kunde dela med mig av ett recept på varma mackor.)

Det här receptet är en grillad variant på en klassisk efterrätt. Det kan verka en smula underligt när du läser det, men kan mycket väl bli din nästa standardefterrätt för festligare tillställningar.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 paket jordgubbar (450 g)
  • 1 paket kakor
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2,5 dl socker

FÖRBEREDELSE


  • Skär bort det gröna från jordgubbarna.
  • Trä på jordgubbarna på Nexgrill-kebabspett, ca fem jordgubbar per spett.
  • Dela upp den färdiga kakdegen i småbitar och grädda kakorna.

Tillagningsanvisningar


  1. 1

    Värm grillen till 175 grader.

  2. 2

    Placera jordgubbsspetten på grillen och grilla dem i 8 minuter på varje sida (totalt 16 minuter).

  3. 3

    Lägg de grillade jordgubbarna i en skål med socker och vinäger.

  4. 4

    Låt dem vila i skålen i 3 minuter och rör om försiktigt.

  5. 5

    Lägg upp jordgubbarna på de nybakade kakorna och toppa med vispgrädde.

  6. 6

    Njut!

Recept - Nr. 11
Försök att para det med dessa andra recept