Efterrätt Kaka med grillade jordgubbar
Recept - Nr. 11
-
FÖRBEREDELSE
10 min.
-
TILLAGNINGSTID
16 min.
-
PORTIONER
4
-
SVÅRIGHETSGRAD
Måttlig
Historien bakom receptet
Jag var sen till en receptbytarkväll
Jag var lite stressad så jag kom inte ihåg att jag skulle dit förrän samma dag. Eftersom jag inte hade tid att noggrant välja ut ett recept tog jag bara det första jag hittade i köket och skyndade mig hemifrån. Dock hade jag tur och fick Gretchens recept på en efterrätt med grillade jordgubbar. (Men jag tyckte synd om Gretchen, eftersom jag själv bara kunde dela med mig av ett recept på varma mackor.)
Det här receptet är en grillad variant på en klassisk efterrätt. Det kan verka en smula underligt när du läser det, men kan mycket väl bli din nästa standardefterrätt för festligare tillställningar.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 paket jordgubbar (450 g)
- 1 paket kakor
- 2,5 dl vispgrädde
- 3 msk balsamvinäger
- 2,5 dl socker
FÖRBEREDELSE
- Skär bort det gröna från jordgubbarna.
- Trä på jordgubbarna på Nexgrill-kebabspett, ca fem jordgubbar per spett.
- Dela upp den färdiga kakdegen i småbitar och grädda kakorna.
Tillagningsanvisningar
-
1
Värm grillen till 175 grader.
-
2
Placera jordgubbsspetten på grillen och grilla dem i 8 minuter på varje sida (totalt 16 minuter).
-
3
Lägg de grillade jordgubbarna i en skål med socker och vinäger.
-
4
Låt dem vila i skålen i 3 minuter och rör om försiktigt.
-
5
Lägg upp jordgubbarna på de nybakade kakorna och toppa med vispgrädde.
-
6
Njut!
Recept - Nr. 11
-
Fisk och skaldjur Grillad mexikansk räkcocktail
Receptet - Nr. 9
-
Efterrätt Bärgalett
Receptet - Nr. 6