Fisk och skaldjur Lax med miso och honung
Recept - Nr. 13
-
FÖRBEREDELSE
25 min.
-
TILLAGNINGSTID
10 min.
-
PORTIONER
1
-
SVÅRIGHETSGRAD
Måttlig
Historien bakom receptet
Ett perfekt fiskekast en timme före tidvattnet
När jag vadade runt i det kyliga vattnet i Skagit River och slängde ut spöt för allra sista gången den dagen lyckades jag dra upp en riktigt fin lax. Jag tittade stolt bort mot min fiskekompis. Han såg förvånad ut och drack en klunk från sin termos. ”Har du kaffe?” frågade jag honom. ”Grönt te”, svarade han.
Oavsett om du har fångat egen lax eller köpt fisk i butik är det här minimalistiska receptet både nyttigt och fantastiskt gott. Du behöver bara fem ingredienser för att få till det.
Ingredienser
Ingredienser
- 100 g lax
- 2 msk honung
- 2 msk miso
- 2,5 dl grönt te
- 4 msk citronsaft
FÖRBEREDELSE
- Blanda honung, miso, grönt te och citronsaft i en kastrull.
- Låt sjuda i 5 minuter.
- Låt svalna i 20 minuter.
Tillagningsanvisningar
-
1
Grilla laxen över direkt värme (250 grader) i 3–4 minuter på varje sida, vänd endast en gång.
-
2
Pensla laxen med misohonungsskyn varje minut.
-
3
Laxen är klar när den inte längre fastnar på gallret.
-
4
Lägg upp på en tallrik och njut!
Recept - Nr. 13
-
Efterrätt Kaka med grillade jordgubbar
Receptet - Nr. 11
-
Vegetariskt Flatbread-pizza med grillad svamp, tomater och ost
Receptet - Nr. 12
-
Kamben med espresso och grillad persika
Receptet - Nr. 14