• FÖRBEREDELSE
    15 min.
  • TILLAGNINGSTID
    45 MINUTER
  • PORTIONER
    4
  • SVÅRIGHETSGRAD
    Måttlig

Historien bakom receptet

Min mamma är den snålaste jag vet.

Jag skojar inte. Jag har sett henne be en treåring om två kronor i växel på en bakluckeloppis. När hon erbjöd galet mycket pengar för att få receptet till en indisk kycklingcurry på en restaurang fick jag därför nästan en hjärtattack. Jag förstod att det måste vara en riktigt bra curry, så jag bad henne om receptet. Självklart fick jag betala för det.

Med det här receptet får du en smak av Indien hemma i ditt eget kök. Den här curryn passar perfekt för både middagsbjudningar och lugna hemmakvällar.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk gul curry
  • 4 msk limejuice
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk fänkålsfrön

FÖRBEREDELSE


  • Forma den hela kycklingen som en fjäril
    • Lägg kycklingen på en skärbräda och ta fram grillsaxen från Nexgrill.
    • Börja vid svanskotan och skär längs med vardera sida om ryggraden, hela vägen upp till halsen. Klipp ut och ta bort ryggraden helt så att kycklingen ligger planare.
    • När du har tagit ut ryggraden öppnar du kycklingen med skinnskidan uppåt och plattar ut den så mycket som möjligt. Tryck ned handflatorna ordentligt på bröstet för att platta till kycklingen ännu mer. Om du hör ett krasande ljud gör du rätt.
    • Stoppa in vingspetsarna bakom bröstet så att de inte bränns under grillningen.
    • Nu är kycklingen redo för grillen.
  • Blanda kardemumma, gul curry, limesaft, vitlökspulver, lökpulver och fänkålsfrön i en stor skål så att det blir en jämn smet.

Tillagningsanvisningar


  1. 1

    Värm grillen till medelhög värme.

  2. 2

    Lägg kycklingen på grillen med skinnsidan nedåt och grilla den långsamt tills fettet smälter och skinnet blir gyllenbrunt och krispigt. Det tar ca 15 minuter.

  3. 3

    Vänd på kycklingen, stäng locket och fortsätt grilla tills kycklingen är genomstekt. Det tar ca 20 minuter.

  4. 4

    Pensla kycklingen ordentligt med kryddblandning.

  5. 5

    Låt kycklingen vara kvar på grillen i ytterligare 10 minuter tills kryddsmeten börjar karamelliseras.

  6. 6

    Ta bort kycklingen från grillen och låt den vila i 10 minuter innan du skär upp den.

Recept - Nr. 17


Försök att para det med dessa andra recept