Kyckling Kycklingvingar med honung och srirachasås
Recept - Nr. 7
-
FÖRBEREDELSE
15 min.
-
TILLAGNINGSTID
30 min.
-
PORTIONER
4
-
SVÅRIGHETSGRAD
Måttlig
Historien bakom receptet
Året pappa inte hade en chans
I många år tävlade min pappa och vår närmaste granne, Mark, om vem som gjorde de bästa kycklingvingarna. Förra året höjde de ribban ett snäpp. Båda två lagade en helt enorm mängd kycklingvingar åt hela kvarteret. Pappa vägrar erkänna det, men han blev slagen med hästlängder. Marks kycklingvingar var så otroligt goda – helt galet goda. Jag var tvungen att be honom om receptet.
Oavsett om du bjuder hem ett par kompisar eller hela kvarteret kommer det här receptet att göra susen. En perfekt blandning av starkt och sött som kan förena de mest bittra fiender.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 kilo kycklingvingar
- 1 dl sirachasås
- 2 msk sesamfrön
- 2 msk sesamolja
- 3 msk honung
- 4 msk socker
- 1 stjälk salladslök, hackad
- salt och peppar
FÖRBEREDELSE
- Krydda kycklingvingarna med salt och peppar.
- Blanda sirachasås, honung, sesamfrön, sesamolja och socker i en kastrull och låt sjuda. Låt sedan blandningen svalna i minst 30 minuter innan den ska blandas med de grillade kycklingvingarna.
- Hacka salladslök.
Tillagningsanvisningar
-
1
Värm grillen till 200 grader.
-
2
Grilla kycklingvingarna på den förvärmda grillen och vänd dem då och då. De är klara när de har fått mycket färg och inte längre är rosa. Det tar 25–30 minuter.
-
3
Blanda kycklingvingarna med såsen i en stor skål.
-
4
Toppa med hackad salladslök och njut!

Recept - Nr. 7
-
Fisk och skaldjur Grillad hummer Aguachile
Receptet - Nr. 1
-
Efterrätt Bärgalett
Receptet - Nr. 6
-
Fisk och skaldjur Ahi-burgare
Receptet - Nr. 8